Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Carl Cox

Carl Cox - foto poster

Carl Cox
Carl Cox je asi najťažšie pracujujúci Dj v jeho „obore“. Nie však pre jeho osobnosť Dj, ale preto, že preukázal talent ako producent, umelec, remixer, radio Dj, biznismen a veľvyslanec pre dance music.

Biografia

Carl Cox patril k jeným z mála DJ-ov, ktorého produkcia obsahovala takmer všetky štýly.

Ako 15 ročný si zaobstaral prvé gramofóny a začal pracovať ako mobilný Dj. Disco bola prvá hudba, ktorá ho uchvátila. Začiatkom 80. rokov presedlal, podobne ako iní mladí londýnski Djs, na rare groove, New York hip-hop a electro. Bol perfektne začlenený do prvých foriem Chicago house a keď vyšiel track „Acid Trax“ od Phuture (a.k.a. DJ Pierre) v roku 1987, bol to veľký prelom v jeho smerovaní.

Ako zakladateľ svojho vlastného charakteristického „zvuku“, zakotvil v explodujúcej Anglickej rave scéne. Hral na open night of Danny Rampling’s v legendárnom Shoom clube a spolureprezentoval program The Project s Paulom Oaknfoldom.V roku 1988 si na Sunrise festivale pripojil 3 gramofón a za svoje magické výkony si vyslúžil prezývku „Three Deck Wizard".

V roku 1991 vydal debutový singel pre label Paula Oakenfolda Perfecto “I Want You” a nasledujúce dva boli takisto úspešné. Carl sa však utiahol smerom ku klubovej scéne a ponoril do zvuku underground techno.

Rok 1995 by sa dal nazvať Carl´s comeback year. Jeho mix album F.A.C.T. potvridil jeho status ako “Dj dneška”, predajom 250 000 kópii. Jeho tvár bola hádam na obálke každého hudboného časopisu a v žiadnom clube ho “nebolo dosť”. Bol takisto zvolený ako No.1 Dj at the international Dance Awards. Hrával v najlepších anglických kluboch ( Slam, Cream, Lakota, Ministry of Sound, Club UK... )

V roku 1996 vydal EP “Two Paintings and a Drum”, ktorou znova zlomil British top 30. Popri Coxovej spoločnosť Ultimate Music Management, ktorá zastrešovala 27 umelcov ( napr. Josh Wink, Laurent Garnier) vlastnil aj vydavateľstvo Ultimatum pre ktoré nahral svoj 3. Top 30 British singel “Sensual Sophis-ti-cat”. V roku 2005 uzrel svetlo sveta 3. album “The Second Sign”, ktorý spôsobil rozruch v celej Európe a dosiahol 3. miesto v Španielskom národom rebríčku.

Jeho dobutový album – At the end of the cliché – je ďaleko viac ako len kolekcia ultra now dance floor grooves. Tieto tracky sú v bezpochyby selekciou všetkých Coxových pocitov, trimfov, úsilí, minulosti a optimistickej budúcnosti. Je to album, ktorý potvrdil jeho pozíciu “one of the greats”.

V 1999 sformoval Intec Record, ktorý produkoval sériu niekoľkých undrgroundových hitov. Pokračovanie jeho misie “dobiť celý svet” bolo uvádzanie radio show Carl Cox Global, ktorá dosiahla počúvanosť 2 000 000 ľudi týždenne. Táto rádio show dominovala v hlavnom vysielacom čase niekoľkých svetových radiových staníc skoro celé 3 roky.

V roku 2005 organizoval festival v Českej republike pod názvom Carl Cox presents The Festival Carl Cox, kde si sám vyberal Djs.

Rok 2006 bol 3 rok jeho projektu “Carl Cox and Friends” a zavŕšil ho v Holandsku na festivale Ahoy, ktorý sa dá charakterizovať ako Oslava elektronickej hudby s 12 000 priatelmi.

Jeho odovzdanie sa hudbe, aby dal fanúšikom niečo viac, ako len muža s dvoma gramofónnmi, prinieslo svoje ovocie. Dostalo sa mu toho najvyššieho uzania na masívnom festivale Coachella v Califorinia, spolu s Madonnou, Massive Attack a Franz Ferdinandom. V 2006 sa vrátil do jeho rodného Londýna ako hositeľ a oficiálny patron SW4 fesivalu, kde sa 20 000 šťastných raverov ponorilo do jeho setu.

Diskografia

Albums

• 1996 At The End Of The Cliche, Worldwide Ultimatum Records
• 1999 Phuture 2000'', Worldwide Ultimatum Records
• 2005 Second Sign, Play It Again Sam

Singles

• 1991 "I Want You (Forever)", Perfecto Records
• 1995 "Two Paintings And A Drum", Worldwide Ultimatum

Records

• 1996 "Sensual Sophis-ti-cat", Worldwide Ultimatum Records
• 1996 "Tribal Jedi", Worldwide Ultimatum Records
• 1998 "Phuture 2000", Ebel Records
• 1999 "Dr. Funk", Ebel Records
• 1999 "The Latin Theme", Worldwide Ultimatum Records
• 2002 "Club Traxx Vol.1", Trust The DJ
• 2003 "Club Traxx Vol.2", Trust The DJ
• 2003 "Dirty Bass", 23rd Century Records
• 2003 "Space Calling", 23rd Century Records
• 2004 "Give Me Your Love" (Carl Cox Featuring Hannah Robinson), 23rd Century Records/Play It Again Sam
• 2006 "That's The Bass" (Carl Cox & Norman Cook), 23rd Century Records/Play It Again Sam
• 2007 "Got What You Paid 4!" (feat. Saffron)
Compilations
• 1994 Nonstopmix 1994, Liquid Rec.
• 1994 Fantazia III - Made in Heaven Remix, Fantazia
• 1994 Fantazia The DJ Collection Carl Cox], Fantazia
• 1995 F.A.C.T (Album)|F.A.C.T., React
• 1997 F.A.C.T. 2, Worldwide Ultimatum Records
• 1998 DJF 250, Sony Music Entertainment
• 1998 Non Stop 98/01, FFRR Records
• 1998 The Sound Of Ultimate B.A.S.E., Worldwide Ultimatum Records
• 1999 Non Stop 2000, FFRR Records
• 1999 F.A.C.T. Australia, X-Over Recordings
• 2000 Mixed Live Crobar Nightclub, Chicago, Moonshine Music
• 2002 Global, Play It Again Sam
• 2002 Mixed Live 2nd Session Area 2, Detroit, Moonshine Music
• 2003 F.A.C.T. Australia II, Warner Music Group
• 2003 U60311 Compilation Techno Division Vol. 3, V2 Records
• 2004 Back to Mine, DMC Publishing
• 2004 Pure Intec, Intec Records
• 2006 Intec 50 EP, Intec Records
• 2007 Global, Play It Again Sam

Remixes

• 1991 Art of Noise - "Shades Of Paranoimia (Carl Cox Remix)", China Records
• 1992 Eternal - "Eternal (Carl Cox Remix)", Underground Level Recordings
• 1992 Robert Owens - "Gotta Work (Carl's Renaissance Remix)", Freetown Inc.
• 1992 Patti Day - "Hot Stuff (Carl Cox Remix)", Starway Records
• 1992 DJ Phantasy - "Jepron (Carl Cox Remix)", Liquid Wax Recordings
• 1992 Sunscreem - "Perfect Motion (Carl Cox's Rhythm's A Drug Remix)", Sony BMG Music Entertainment
• 1993 Visa - "Let Me See Ya Move (Carl Cox's Militant March Remix)", MMR Productions
• 1993 Smooth But Hazzardous - "Made You Dance (Carl Cox Remix)", Sound Entity Records
• 1994 Laurent Garnier - "Astral Dreams (Carl Cox's MMR Remix)", F-Communications
• 1994 Trevor Rockcliffe Presents Glow - "Break The Law (Carl's Reconstructed Remix)", MMR Productions
• 1994 Quench - "Hope (Carl Cox Remix)", Infectious Records
• 1994 FKW - "Jingo (Carl Cox Remix)", PWL
• 1994 O.T.T. - "Raw (Carl Cox Remix)", Industrial Strength Records
• 1994 Aurora Borealis - "Raz (Carl's MMR Remix)", F-Communications
• 1994 English Muffin - "The Blood Of An English Muffin (Carl Cox Remix)", MMR Productions
• 1994 Lunatic Asylum - "The Meltdown (Carl Cox & John Selway's Circular Cycle Remix)", MMR Productions
• 1995 Jam & Spoon - "Angel (Ladadi O-Heyo) (Carl Cox Remix)", Epic Records
• 1995 The Stone Roses - "Begging You (Cox's Ultimatum Remix)", Geffen Records
• 1995 Yello - "L'Hotel (Carl Cox's Hands On Yello Remix)", Urban
• 1995 Dr. Fernando "Stomach Substance (Carl Cox Remix)", MMR Productions
• 1995 Infrequent Oscillation - "Burning Phibes (Carl Cox Remix)", MMR Productions
• 1995 Technohead - "Get Stoned (Carl Cox Remix)", Mokum Records
• 1995 AWeX - "It's Our Future (Carl Cox's Ultimate Remix)", Plastic City UK
• 1995 Slab - "Rampant Prankster (Carl Cox's Jumper Remix)", Hydrogen Dukebox
• 1995 Steve Mason & Tony Crooks - "Shallow Grave (Carl Cox's After Hours Remix)", Rain Forest Records
• 1995 Josh Abrahams - "March Time (Carl Cox Remix)", MMR Productions
• 1996 System 7 - "Hangar 84 (Cox's W.W. Ultimatum Remix)", Butterfly Records
• 1996 Electroliners - "Loose Caboose (Carl Cox Remix)", XL Recordings
• 1996 Barefoot Boys - "Need No Man (Cox's Harder Remix), Stealth Records
• 1996 The Advent - "Mad Dog (Carl Cox Remix)", Internal
• 1996 JX - "There's Nothing I Won't Do (Carl Cox's Full House Remix)", FFRR Records
• 1996 Consolidated - "This Is Fascism (Carl Cox's Burning Gold Remix)", MC Projects
• 1996 Vernon - "Vernon's Wonderland (Carl Cox's Full Remix)", Eye Q
• 1996 Poltergeist - "Vicious Circles (Carl Cox's MMR Remix)", Manifesto
• 1997 DJ SS - "DJs Anthem (Carl Cox Remix)", Formation Records
• 1997 Tenth Chapter - "Prologue (Carl Cox & Paul van Dyk Remix)", Jackpot
• 1999 Needle Damage - "That Zipper Track (Carl Cox Remix)", Worldwide Ultimatum Records
• 1999 Grooverider - "Where's Jack The Ripper (Carl Cox's Techno Radio Edit)", Higher Ground Records
• 2000 Tony Moran Featuring Cindy Mizelle - "Shine On (Carl Cox's Sweat Dub)", Contagious Records
• 2001 Slam - "Positive Education (Carl Cox's Intec Remix)", VC Recordings
• 2001 Trevor Rockcliffe & Blake Baxter - "Visions Of You (Carl Cox Remix)", Intec Records
• 2001 Ramirez - "Volcan De Passion (Carl Cox Remix)", Terapia
• 2002 Cormano - "Mangamana vs. Revenge (Carl Cox's Turntable Remix)" 4 Play Records, Inc.
• 2003 Tomaz vs Filterheadz - "Sunshine (Carl Cox Remix)", Intec Records
• 2003 Bad Cabbage - "You're Rude (Get Fucked) (Carl Cox's Not So Rude Remix)", Mutant Disc
• 2004 Eric Powell - "Don't Deny It (Carl Cox Remix)", 23rd Century Records
• 2004 Johan Cyber - "Natural Funk (Carl Cox Remix)", 23rd Century Records
• 2004 Cohen vs Deluxe - "Just Kick! (Carl Cox Remix)", Intec Records
• 2007 Sander Van Doorn - "Riff (Carl Cox's Global Remix)", Doorn Record

Video

Carl Cox @ Dance Valley 2004

carl cox @ space 2006

Základné informácie

DJ pseudo:
Carl Cox
Pravé meno:

Carl Cox

Dátum narodenia:
29.7.1962 (nedeľa)
Vek:
54 rokov
Hudobné štýly:
  • techno
  • house
  • rave music
  • detroit techno/u.s. techno
  • acid techno

Kontaktné informácie

Web:
http://carlcox.com
E-mail:
elliot@safehousemanagement.com
Telefón:
neznámy
ICQ:
neznáme
Skype:
neznáme

Sledujte novinky tohto DJa!

Pridať DJa do obľúbených - registrácia

Najbližšie vystúpenia

V systéme zatiaľ nie je evidované žiadne blízké vystúpenie tohto DJa.

Predchádzajúce vystúpenia

Kazantip 2010

Klub, dátum:
Kazantip, 31.7.2010
Mesto, štát:
Popivka, Ukrajina

Nature One 2010

Klub, dátum:
Raketenbasis Pydna, 30.7.2010
Mesto, štát:
Katsellaun, Nemecko

GlobalGathering 2010

Klub, dátum:
Long Marston Airfield, 30.7.2010
Mesto, štát:
Stratford upon Avon, Anglicko

Eristoff Tracks Urban Art Forms Festival 2010

Klub, dátum:
Wiesen, Rakúsko, 3.6.2010
Mesto, štát:
Viedeň, Rakúsko

Celebration 2009

Klub, dátum:
NTC Sibamac area, 22.8.2009
Mesto, štát:
Bratislava, Slovensko

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch

Carl Cox