Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

DJ D.Kay

D.Kay - foto poster

DJ D.Kay
Keďže sa narodil a vyrastal vo Viedni, nie je sa čo čudovať, že vírus zvaný drum & bass ho dostal už v puberte.

Biografia

D Kay je nepochybne jeden z najúspešnejších súčasných producentov, jeho tvorba pokrýva celé pole drum & bassu ako žánru. Vrátane takých trackov, ako jeho energický ´Martians´, až po ľúbezné tóny ´Devotion´ a mainstreamové hity ako ´Honey´ (Sanctuary) a prelomovú ´Barcelonu´ (Sony BMG).

Keďže sa narodil a vyrastal vo Viedni, nie je sa čo čudovať, že vírus zvaný drum & bass ho dostal už v puberte. Ako toľko nadšencov tanečnej hudby pred ním, aj on zvládol mixovanie ešte dávno predtým, než sa rozhodol využiť svoj talent a hudobné znalosti získané rokmi tvorivého tréningu v praxi zriadením domáceho štúdia.

Neubehol ani rok a D Kayov prvý track ´Monolith´ zaujal snáď najvychytenejšie dnb vydavateľstvo tej doby - Moving Shadow. Napriek množstvu exkluzívnych ponúk rôznych labelov, sa D Kay rozhodol vydávať svoju hudbu cez niekoľko precízne vybraných britských vydavateľov, pretože mu bolo jasné, že tieto labely lepšie pretlačia jeho rôznorodú produkciu.

Okolo milénia získala D Kayova kariéra nový rozmer, a to vďaka nebývalému úspechu drum & bassového tracku ´Barcelona´ v rádiách. Pod značkou Sony BMG sa dostal na 14.-te miesto v britskom ´national charte´ a na úplný vrchol britského rebríčka tanečnej hudby.

Po tomto úspechu na poli mainstremu sa D Kay rýchlo vrátil späť k undergroundu a spojil svoje sily s ďalšími nadanými hudobníkmi, ako sú Rawfull, s ktorým vytvoril dvojku Ill.Skillz (v súčastnosti asi najúspešnejšia a najznámejšia rakúska dnb dvojka), Marcus Intalex, DJ Lee, Calyx, DJ Mat a Epsilon.

Počas posledných mesiacov pracoval D Kay v štúdiu na tvorbe beatov pre ocenených producentov, Goldieho Metalheadz a Virus Recordings, ktoré vlastní Ed Rush a Optical. Takisto makal na tvorbe vlastného debutového albumu Individual Soul, ktorý vyšiel začiatkom leta 2007. Na tomto albume sa podieľalo až 10 vychytených inštrumentalistov, čo sľubuje ozajstný umelecký zážitok.

Okrem toho mu čas zaberá aj vedenie vlastných vydavateľstiev, Brigand Music a Illskillz Recordings.

MP3 Sets: DJ D.Kay

Ukážka Názov Hudobný štýl Štatistika
Urban D-Kay - 1hr of D-Kay cuts Dive…Drum and Bass83 MB43x

Diskografia

  • golem/red wave (1999)
  • wher we stand/quiet earth (2002)
  • barcelona (2003)
  • come easy (2003)
  • beat the machines (2003)
  • be there 4 u (2004)
  • its on the way (2004)
  • the martians (2004)
  • shadowplay/hardwired (2004)
  • honey (2004)
  • lion dub/in my soul (2005)
  • transition (2005)
  • off the rails (2005)
  • martians 2/casali (2005)
  • planet music (2005)
  • serenade/different being (2005)
  • manipulate the universe (rmx)(2006)
  • move y all (2006)
  • desire/how much does it take (2006)
  • nothing is true/odessa (2006)
  • hard liner/future creep (2006)
  • jungle funk/twin peakz (2007)
  • energy (feat. Eksman)/your soul (2007)

Singles (mit illskillz)

  • forgive myself (2003)
  • fusion dance (2004)
  • watch me know (2004)
  • b'negative/soulshaker (remix) (2005)
  • when worlds collide/clowns (2005)
  • beneath the mask(illskillz remix)/beneath the mask(alternate mix) (2007)

Video

D-Kay & Epsilon ft. Stamina MC - Barcelona


dkay rollin it out in SARDINIA / s+b 2007 prt3

JUNGLE FUNK inna club

Základné informácie

DJ pseudo:
D.Kay
Pravé meno:

David Kulemkampff

Vek:
neznámy
Hudobné štýly:
  • drum'n'bass

Kontaktné informácie

Web:
http://myspace.com/brigandmusic
E-mail:
howard@repriseagency.com
Telefón:
neznámy
ICQ:
neznáme
Skype:
neznáme

Sledujte novinky tohto DJa!

Pridať DJa do obľúbených - registrácia

Najbližšie vystúpenia

V systéme zatiaľ nie je evidované žiadne blízké vystúpenie tohto DJa.

Predchádzajúce vystúpenia

V systéme zatiaľ nie je evidované žiadne predchádzajúce vystúpenie tohto DJa.

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch

DJ D.Kay