Prihlásenie:     Vytlačiť stránku Pošli odkaz e-mailom

Mr. Oizo

Mr. Oizo - foto poster

Mr. Oizo
Mr. Oizo patrí bezpochyby k jedným z najpodivnejších hudobných producentov s obrovským talentom. Iste si všetci ako prvé vybavíte žltú plyšovú postavičku menom Flat Eric, ktorá ho nepochybne charakterizuje.

Biografia

Mr. Oizo ( zvaný Monsieur Wah-zoh) je pseudonym francúzskeho hudobného producenta menom Quentin Dupieux. Jeho talent si všimol v roku 1997 Laurent Garnier a nechal ho pracovať na svojom hudobnom videu na skladbu "Flashback".

Neskôr sa uchýlil pod krídla F. Com Records kde vydal prvé EP "#1". Do povedomia sa dostal aj vďaka jeho elektrotracku 'Flat Beat', ktorý si získal popredné miesta v rebríčkoch v celej Európe (rok 1999 ) a stal sa aj súčasťou reklamnej kampane Levi's jeans. Po tomto tracku nasledoval jeho prvý a zároveň veľmi experimentálny album Analog Worms Attack (1999), so singlom s rovnakým názvom. V roku 2005 vydal druhý album Moustache (Half a Scissor). Neskôr produkoval remixy pre Kavinsky, Jamelia, Cassius, Scissor Sisters a nedávno aj pre producenta a skladateľa menom Calvin Harris.

Jeho prvé EP vydané už pod značkou Ed Banger Records nieslo názov Transsexual a pozostával s“ re-working“ disco tracku "Do It At The Disco" od Gary's Gang z roku 1979.

K jeho posledným hudobným počinom patrí album Lambs Anger vydaný 17.Novembra 2008 a o 3 dni neskôr vyšiel aj prvý singel "Positif".

Diskografia

Albumy:

Analog Worms Attack (1999)
Moustache (Half a Scissor) (2005)
Steak (2007)
Lambs Anger (2008)

Singles / EPs

  • "#1" (1997)
  • "M-Seq" (19)
  • "Flat Beat" (1999) UK #1
  • "Last Night a DJ Killed My Dog" (2000)
  • "Stunt" (2004)
  • "Nazis" (2006)
  • Transsexual" (2007)
  • Positif" (2008)
  • Pourriture" (2009)

Základné informácie

DJ pseudo:
Mr. Oizo
Vek:
neznámy
Hudobné štýly:
  • electro

Kontaktné informácie

Web:
http://myspace.com/mr.oizo
E-mail:
neznámy
Telefón:
neznámy
ICQ:
neznáme
Skype:
neznáme

Sledujte novinky tohto DJa!

Pridať DJa do obľúbených - registrácia

Najbližšie vystúpenia

V systéme zatiaľ nie je evidované žiadne blízké vystúpenie tohto DJa.

Predchádzajúce vystúpenia

V systéme zatiaľ nie je evidované žiadne predchádzajúce vystúpenie tohto DJa.

Aktuálne príspevky v diskusiách

Aktuálne príspevky v komentároch

Mr. Oizo